SöderS går med i den nationella studentrörelsen

Södertörns högskolas studentkår är nu medlem i Sveriges förenade studentkårer, SFS. Det beslutade SFS styrelse på sitt sammanträde i Karlskrona den 31 augusti 2024.

SöderS medlemmar fattade under Vårsammanträdet 2024 beslut om verksamhetsårets inriktning. För studentkårens mål om en hållbar och transparent studentrörelse beslutade medlemmarna att SöderS åter skulle ansöka om medlemskap i den nationella sammanslutningen av studentkårer. Den 7 augusti skickade SöderS in sin ansökan.

"För oss känns det jätteroligt att det gick så fort för SFS att behandla vår ansökan och att vi därmed kan påbörja implementeringen av medlemskapets betydelse såhär tidigt på verksamhetsåret", säger Malin Helldorff, generalsekreterare för SöderS.

Sveriges förenade studentkårer grundades 1921 och består idag av ett sextiotal studentkårer som tillsammans utgör runt 390 000 studenter. SFS företräder Sveriges studenter på nationell och internationell nivå i student- och högskolepolitiska frågor och utser studentrepresentanter till olika myndigheter, utredningar och sammanslutningar inom sektorn. SFS bedriver även medlemsstödjande verksamhet genom bland annat medlemsmöten, utbildningar och nätverk.

"Att vi nu är medlemmar innebär att våra lokala studerandeskyddsombud kan delta i SFS nätverk för just studerandeskyddsombud och få en stärkt introduktion till uppdraget och stärkta kunskaper kring arbetsmiljöfrågor. Detta hoppas och tror vi kommer stärka studentkårens arbete för studenternas arbets- och studiemiljö i stort.", säger Thérèse Lelli, student- och doktorandombud för SöderS.

SFS styrelse fattade beslut om interimistiskt medlemskap för SöderS. Beslut om fullvärdigt medlemskap fattas av SFS årsmöte, SFSFUM, under våren 2025.

SöderS söker verksamhetsutvecklare (vikariat)